pirmdiena, 2011. gada 30. maijs

aizsarglīdzeklis pret odiem

Vakaros un arī dienas laikā arvien uzstājīgāk spindz odi, kas liek meklēt glābiņu, smidzinot, lipinot un smērējot sev virsū dažnedažādus odu atbaidīšanas līdzekļus. Arī Es esmu atradusi, kas no dabiskas izcelsmes augu smaržām odiem, knišļiem nepatīk. Piemēram,  šeit.

Apskatot savus ēterisko eļļu krājumus, secināju, ka varu pagatavot sev un savai ģimenei nekaitīgāku odu aizbaidīšanas līdzekli. Līdzekļa pamatā izmantoju no ķermeņa pieniņa pāri palikušo bāzi (45ml). Tai klāt pievienoju 25 pilienus citronzāles ēterisko eļļu un 20 pilienus lavandas ēterisko eļļu. Samaisīju to visu. Kopumā sanāca ap 55g gatava produkta. Iepildīju to 60g pudelītē ar rullīti un vienkārši pagatavojamais smērējamais aizsarglīdzeklis gatavs. Tā kā to lietos visi mani ģimenes locekļi, tad ēteriskās eļļas iepilināju mazliet mazāk. Mitrinošās pieniņa bāzes vietā var par pamatu ņemt arī kādu no bāzes eļļām.

Izmaksas: iegādājoties no jauna visas izejvielas www.bbfactory.lv, 5,44Ls. Pudelīte ar rullīti jau bija manos krājumos. Vajadzētu pietikt 4-5 gatavošanas reizēm. Pieniņa bāze pietiks 3 gatavošanas reizēm.

Šis līdzeklis ir jau dažas dienas izmēģināts uz visiem ģimenes locekļiem. Dzeļ tikai paši izsalkušākie odi, pārējie spindz pa gabalu no mums. Mazākajiem vispirms uzsmērēju tikai uz rociņas - alerģiskas reakcijas nenovēŗoju. Pēc tam uz ķermeņa atklātajām vietām un dažviet uz apģērba. Daudz smērēt nebija vajadzības, jo smarža ir diezgan labi jūtama. Smarža ir jūtama uz apģērba vēl nākošajā dienā. Secinājums - odiem šim līdzeklis nepatīk, bet pašiem mums tā smarža ir patīkama.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru