pirmdiena, 2011. gada 16. maijs

Pretcelulīta želeja citroniņš

Pienācis laiks papildināt savus skaistumkopšanas līdzekļu krājumus. Pamazām aizvietoju veikalā pirktos līdzekļus ar pašgatavotiem. Kāpēc tā daru? Pirmkārt, noteicošais faktors ir dabiskums. Izlasot, kas rakstīts daudzu šos līdzekļu sastāvā, var noprast, ka nosaukumā ietvertais augs tur ir mazākumā, bet piemēram, dažādi parabēni ir cik uziet. Starp citu, parabēni ir konservanti un var izraisīt alerģiskas reakcijas. Otrkārt, gatavojot kādu produktu vairākām reizēm, noteikti var ietaupīt naudas līdzekļus. Treškārt, tas ir viens no maniem hobijiem un Es ar prieku atveru arvien jaunas un plašākas iespējas skaistumkopšanas produktu gatavošanas pasaulē.

Meklējot dabiskus izejmateriālus, esmu atradusi labu veikaliņu Rīgā BB factory. www.bbfactory.lv
Šeit iegādājos praktiski visus izejmateriālus savai kosmētikas laboratorijai.

Lūk, viena no pēdējām receptēm, kuru esmu jau izmēģinājusi un kopā ar draudzeni atzīstu par labu esam.
Pretcelulīta želeja  - citroniņš
 Sastāvs: 92ml ūdens (var aptiekā pirkt destilētu ūdeni vai arī pagatavot pats, vajadzīgo daudzumus uzvārot, atdzesējot, sasaldējot un atkausējot); 5ml jojobas eļļa; 0,7g ksanatāna sveķi (dabiska biezinoša viela želejas veidošanai); 0,6ml Suttocide A (konservants, kas ir bijis testēts un atzīts par organismam nekaitīgu); 30 pilieni citronzāles ēteriskās eļlas; 20 pilieni greipfrūta ēteriskās eļļas; 10 pilieni rozmarīna ēteriskās eļļas. Sanāk kopā ap 100g. gatavā produkta.




Receptē izmantotie izejmateriāli un palīglīdzekļi izņemot pienenes vāzē

Iedarbība: Uzmundrina, tonizē ādu un stimulē asinsriti. Smaržo pēc citrusaugļiem. Uzreiz pēc uzklāšanas kņudinoša sajūta, āda paliek samtaini maiga.

Pagatavošana: līdzīgi kā bb factory pamācībā.

Izmaksas: iegādājoties izejvielas www.bbfactory.lv, Ls.9,53. Vajadzētu pietikt 4-5 gatavošanas reizēm. Lai atvieglotu gatavošanas procesu, iegādājos turpat mini mikseri un digitālos svariņus, kas man izmaksāja Ls.10,93.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru