trešdiena, 2011. gada 22. jūnijs

rabarberu sorbets

Vasarīgi karstajās dienās mūsu ģimene bieži izjūt nepieciešamību pēc saldējuma, tāpēc mana alternatīva treknajiem piena saldējumiem ir sorbets. Nolēmu uztaisīt rabarberu sorbetu, kas ir tuvs radinieks saldējumiem, bet nav tik trekns. Pēc tam pagatavošu arī zemeņu sorbetu vai miksēto rabarberu/zemeņu. Recepti noskatījos no Sieviešu kluba deserta receptēm ar dažām izmaiņām savā versijā.

Sastāvs:
  • rabarberi 500g
  • 1 liels apelsīns
  • 7 ēdamkarotes ievārījuma cukurs (Danscuker)








Pagatavošanas process:  rabarberus sagriezu gabalos, izspiedus sulus no apelsīna un pievienoju to klāt rabarberiem katliņā. Piebēru klāt cukuru un uzvārīju līdz rabarberi kļuva mīksti. Tad atstāju atdzesēties. 







Kad masa atdzisa, ielēju to blenderī un sablenderēju līdz krēmīgai konsistencei.















Tad pārlēju to stikla bļodā un ieliku saldētavā. Ik pēc 30 minūtēm ar putu slotiņu masu cītīgi apmaisīju, lai rabarberi nesasalst ledus pikucī. Pēc 5 stundām sorbets bija gatavs pasniegšanai. Mums sanāca to ēst nākošajā dienā. Iesaku to apēst pēc tām 4-5 stundām vai sadalīt pa mazajiem trauciņiem un atstāt saldētavā, jo nākošajā dienā masu ir grūtāk izkasīt ārā no lielā trauka. Sanāca garšas ziņā spēcīgs, bet garšīgs saldais, ar ko veldzēsties vasaras karstajās dienās.


    Nav komentāru:

    Ierakstīt komentāru