piektdiena, 2011. gada 19. augusts

Mīnus 5kg bez diētām - 1 nedēļa

Te nu solītā atskaite par pirmo nedēļu.
Mani dati pēc eksperimenta pirmās nedēļas:  svars eksperimenta pirmajā dienā bija 66,5kg (svēros no rīta tukšā dūšā), bet tagad 65,8kg. Tas priecē.

Mani novērojumi: Pirmajā nedēļā tik ļoti neiespringu par precīzu plāna ievērošanu.  Ievēroju galvenos principus par neēšanu pēc plkst. 19.00, atslodzes dienu, vingrošanu 2 reizes nedēļā mājās, biežāku sevis izkustināšanu ikdienā, saldumu samazināšanu un skaistumkopšanas procedūrām dušā (par procedūrām nākošajā bloga tēmā).

Interesanti fakti
  • atslodzes diena - pirmo reizi izmēģināju paniņas. Visas dienas laikā tās dzēru kad vien vēders gribēja kaut ko sagremot. Izdzēru 1,5 l dažās reizēs pieberot klāt pētersīļus un dilles, bet bez sāls. Var dienas laikā izdzert arī 2 litrus paniņas - cik vien vēlas, jo tauku saturs tajās ir 0,5%. No rīta atļāvos izdzert tikai vienu mazu vājas kafijas tasīti ar tējkaroti medus. Šīs atslodzes dienas plusi manā skatījumā ir tādi, ka vēderam nav jāmokas ar izsalkumu no vienas ēdieneizēs līdz nākošajai, jo tas tiek apmānīts ar krūzīti paniņu katru reizi, kad tam atkal ir ēstgriba. Ir jārēķinās arī ar to, ka jāapmeklē bieži tualete, lai pačurātu. Vakarā sajutu vēderā mazu kurkstēšanu, bet ne pārāk uzmācīgu, kas ļāva aizmigt. Bet nākošajā rītā sajūta bija ļoti laba un vēders arī izskatījās drusku plakanāks. Ēstgriba arī nebija milzīga. Vairāk par atslodzes dienu variantiem te: http://www.managimene.lv/veseliba/atslodzes_diena_veseliga_dieta
  • vingrošana mājās - vadoties pēc savas iepriekšējās pieredzes vingrošanā, turpinu iesākto un pieturos pie pilatēm. Ņemu talkā http://www.youtube.com/ un  ievadu meklēšanā vārdus "pilates  workout". Man pašai pēdējā laikā patīk Elenas Baretas vingrojumi, kurus šis nedēļas laikā divas dienas izpildīju. Te tās ir: http://www.youtube.com/watch?v=ytIWO07hh0o&playnext=1&list=PL9BDE3498CABA63C0 Vispirms veicu iesildīšanās vingrojumus, izstaipoties un izkustinoties, tad veicu 10 minūtes Elenas vigrojumus visam ķermenim, tad 10 minūtes vēderam, tad 10 minūtes kājām. Visi šie Elenas vingrojumi tiekizpildīti guļus vai sēdus stāvoklī lēni un plūstoši. Kopā sanāk vingrot kādas 40 minūtes. 
Secinājumi: uzskatu, ka kopumā esmu turējusies pie plāna, un tā kā neceru uz strauja svara nomešanas brīnumiem, tad rezultāti arī iepriecina. Nākošajā nedēļā jāpalielina fizisko aktivitāšu intensitāte un ilgums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru