otrdiena, 2011. gada 30. augusts

Mīnus 5kg bez diētām - 2 nedēļa

Šoreiz ar rezultātiem nevaru palielīties, jo esmu atgriezusies sākuma pozīcijā.

Mani dati pēc eksperimenta 2 nedēļas: svars no rīta tukšā dūšā 66,6kg. Nemaz nepriecē.

Mani novērojumi: otrās nedēļas sākumā cītīgi ievēroju galvenos  principus par neēšanu pēc plkst. 19.00, vingrošanu mājās, biežāku sevis izkustināšanu (izbraucu garākus gabalus ar riteni), kopšanas rituāliem dušā, bet nedēļas vidū un otrajā tās pusē padevos sākumā biezpiena plātsmaizei, tad biezpiena radziņiem. Dažas dienas pavadījām laukos, kur darba pilnas rokas ar ražas novākšanu un jāēd to, kas ir un cikos sanāk. Tas arī par labu maniem principiem nenāca.

Interesanti fakti:
  • atslodzes diena - šoreiz vājpiena biezpiens 360g. To sadalīju 4 ēdienreizēm. Pievienoju klāt vienu tējkar. medus, lai ir garšīgāk un bio lakto bezpiedevu jogurtu. Šīs atslodzes dienas plusi ir tādi, ka biezpiens labāk piepilda vēderu nekā piemēram, paniņas un tas arī ir garšīgs. Tajā pašā laikā ir jābūt pacietīgākai, lai sagaidītu nākamo ēdienreizi, jo ar šādu biezpiena daudzumu ir jāpietiek visas dienas garumā. Kā šķidrumu klāt piedzēru 1,5 l piparmētru tēju. Vakarā vēders vairāk lika manīt izsalkumu, jo pēdējā biezpiena ēdienreize man bija ap plkst.19.00. Ejot gulēt, jau sapņoju par sātīgu zupu ar makaroniem.
  • ķermeņa kopšanas rituāls vannasistabā -  ir jārēķinās ar ilgāku laiku nekā parastā mazgāšanās reizē. To var uztvert kā savu interpetējumu rituālam dārgā SPA salonā. Es to daru tā - izvēlos laiku, kad bērni mani netraucēs, aizslēdzu vannasistabas durvis un ļaujos savam rituālam. Veicot ķermeņa pašmasāžu dušā, ņemu vērā Ineses Ziņģītes rīvēšanās mācības ieteikumus savā interpretējumā ar Elemis masāžas suku un dušas cimdiņiem (sīkāk te: www.videsvestis.lv/content.asp?ID=83&what=54). Piedomājot par celulīta skartajām zonām, cenšos ievērot šos ieteikumus par 10 palīgiem pret celulītu: http://www.tvnet.lv/sievietem/vesela/74870-10_lieliski_paligi_pret_celulitu. Savukārt, izvēloties pašmasāžas palīglīdzekļus, noderēja žurnālā Santa rakstiņš ar atbilstošām bildītēm. Arī kursi par masāžas pamatiem man ir lieti noderējuši, veicot ikdienas kopšanas rituālus.
Rakstiņš no žurnāla Santa

Secinājumi: tā kā esmu pieļāvusi vairākas kļūdas sava svara kontrolē, sapratu, ka ir jāieplāno savlaicīgs laiks  ēdiena iegādei un gatavošanai, jo izsalkuma vadīta vairs nekontrolēju, cikos un ko ēdu. Tāpat arī nevajadzētu pārāk aizrauties ar tādām dārza veltēm kā plūmēm un āboliem, jo tad vēders manāmi piepūšas un pazūd sāta sajūta. Un vēl - saldumu vietā labāk ēst sezonas ogas un augļus. Ļoti svarīgi nelaist garām izdevību vairāk kustēties.

    Nav komentāru:

    Ierakstīt komentāru