trešdiena, 2011. gada 14. septembris

Saldie banānu čipsi

Ļoti vienkārši pagatavojami, ja ir pie rokas augļu žāvētājs. To krājumus var papildināt jebkurā laikā, jo veikalos banāni ir pieejami visu gadu. 

Gatavie banānu čipsi

Tātad, nopirku veikalā divas buntītes (kādus 6-7gb.) gatavus, bet ne pārgatavojušos banānus, sagriezu vidēji biezās ripiņās un liku uzreiz žāvētājā - pirmās 4 stundas 75 grādu temp., tad līdz dienas beigām 55 grādu temperatūrā. Dienas laikā banānu čipsi gatavi. Tie ir pietiekoši saldi un garšīgi, nepievienojot nekādu cukuru. Sruktūras ziņā ir vidēji cieti, nav kraukšķīgi. Veikalā struktūras un garšas ziņā  līdzīgus pārdod žāvētus veselus mazos banānus "Nik Nak" vai šokolādes glazūrā. Mēs ar bērniem tos ātri vien notiesājām tāpat našķu vietā, paspēju vēl vienu rītu dažus pievienot klāt savām uzbriedinātajām auzu pārslām.

tikko ieliku banānu ripiņas . . .

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru