pirmdiena, 2011. gada 26. septembris

Sildošā sāls pelīte

Šis rudentiņš ir atnācis kopā ar mainīgajiem laika apstākļiem, kad dienas laikā saulīte mijās ar vēju un lietu. Bērniem ir tam grūti pielāgoties. Tad secīgi sākas iesnas, klepus. Tagad esmu tam laicīgi sagatavojusies - manā rīcībā ir dažādas vasarā savāktas ogas (arī veselīgās upenes, brūklenes, dzērvenes), pašas gatavots egļu dzinumu pretklepus sīrups, dažādas pašas vāktas tējas.

Vēl manā cīņā pret klepu arsenālā ir nākusi klāt sildošā sāls komprese. Par tās ārstnieciskajām īpašībām un pielietojumu sīkāk te Man patīk tās vienkāršais pielietojums - katram mājās ir parastais galda rupjais sāls, kuru dažas saujas ieber drēbes maisiņā, aizšuj un uzsilda krāsnī vai mikroviļņu krāsniņā.


Manā izpildījumā tapa sildošā sāls pelīte, lai pašam bērnam būtu interesantāka sildīšanās. Ideju paķēru no šejienes.

Darba gaitā izmantoju filca auduma gabaliņus, jo tie ir ļoti viegli apstrādājami sagriežot vajadzīgajos lielumos un kopā sašujot. Tos var iegādāties dāvanu vai audumu veikaliņos.

Vispirms ieberu parasto galda sāli pašā auduma viducī. Tam var pievienot arī dažus pilienus ēterisko eļļu (piemēram, egļu), kuru uzsildot, pastiprināsies ārstnieciskā iedarbība. Es nepievienoju, jo jaunākā atvase ir alerģiska.









Tad aizloku abas auduma puses ciet un sašuju tās kopā.












Te man radās doma, ko darīt ar jau iepriekš izgrieztajiem caurumiem divās auduma malās - uzšuvu tām virsū citas krāsas filca gabaliņus. Tā radās deguntiņš un astīte










Tad aizšuvu ciet abus galus, diegu savelkot un sakrokojot audumu. Pēc viena gala aizšūšanas, pārbaudīju, vai sāls ir pietiekoši, piebēru vēl drusciņ.

Ausis tapa no oranžā filca auduma - izgriezu no vienlaicīgi diviem kopā saliktiem gabaliņiem apaļas formas ausis, apakšā atstājot mazu taisnu maliņu, lai var piešujot smuki sakrokot. Degunu un actiņas sameklēju savā pogu kastītē. Ūsas no dāvanu lentītes.

Visām šīm pelītēs sastāvdaļām iepriekš veicu izturības pārbaudi mikroviļņu krāsnī (600W), jo arī turpmāk pelīti tā sildīšu - izturēja godam. Tagad meitenes kaut arī veselas, sāka speciāli krekšķināt, lai varētu tikt pie sildošās pelītes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru