trešdiena, 2011. gada 5. oktobris

auzu pārslas un āboli musli batoniņos

Nolēmu dažādot savas ģimenes rīta brokastis, auzu pārslas pagatavojot mazliet citādā veidā. Šo ideju noskatījos no Laines viņas blogā auzu ābolu musli batoniņiem, izpildot savās variācijās. Man ļoti patika tas, ka šo batoniņu gatavošanā netika izmantotas nekādas taukvielas un papildus milti un cukurs.
Gatavi pasniegšanai . . .
Pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas:



Pagatavošanas procesā: vispirms nosvēru un samaisīju visas sausās sastāvdaļas. Pirktos riekstus vēlams nomazgāt un sasmalcināt. Es to darīju, izmantojot produktu smalcinātāju ar S veida asmenīti, lai rieksti nebūtu pārāk smalki sablenderēti. Tāpat arī darīt ar žāvētajiem augļiem, ja vien tie nav pašu žāvēti (manā gadījumā tie bija ķirši un plūmes). Plūmes sagriezu gabaliņos. Beigās pievienoju medu, ābolu sulu un  cidoniju sīrupu un kārtīgi apmaisīju, lai veidojas vienmērīga masa. Šos izmantoju no pašas gādātajiem krājumiem. Līdz ar to cukura daudzums tajos ir minimāls.

Gatavajai masai nevajadzētu būt pārāk sausai un drūpošai , kā arī pārāk šķidrai. Salduma daudzumu var pavairot, pievienojot vēl klāt saldos žāvētos augļus vai medu. Mums garšoja labi tāpat. Šo masu liek uz cepamā papīra un ar karoti pieblīvē malas un augšpusi tā, lai gatavie batoniņi nesadruptu. Cepu 180 grādos 30 minūtes. Atdzisušos batoniņus sagriezu gabaliņos ar apaļo picas nazīti. Veselīgie auzu pārslu batoniņi gatavi!

1 komentārs:

  1. Ļoti labs sanāca! Un priecē, ka nav jāliek cukurs, lai turētos kopā :) Ābolu biezenis- ļoti laba alternatīva.

    AtbildētDzēst