piektdiena, 2012. gada 2. marts

ķiršu zefīri vafeļu glāzītē

Reizēm ziemā tā sagribas saldējumu! Bet ziema ar savu aukstumu piebremzē. Tā tapa šāda alternatīva saldējumam. Parasti vienkāršo zefīru mājas apstākļos gatavo no cukura, ūdens vai sulas, želantīna un pāris olu baltumiem, bet manā versijā olu baltumi netika izmantoti.

Ņammīgais ķiršu zefīrs gatavs
Lai pagatavotu šādus zefīrus, ir nepieciešams:
  • 1,5 glāze cukura
  • 1 glāze ķiršu kompota sula no pagraba
  • 3 ēd.kar. želantīna
  • 0,5 tējkar. citronskābes vai citrona sula
  • 20 vafeļu konusa glāzītes
Vispirms sagatavoju un nosvēru visas nepieciešamās zefīru sastāvdaļas. Sameklēju arī tukšas olu kastītes, kur ievietot vafeļu glāzītes, lai tās neapgāztos. Tas jādara savlaicīgi, jo zefīra gatavošanās laikā visam aktīvi jāseko līdzi. Vafeļu glāzītes nopirku Mego veikalā divus iepakojumus pa 10 glāzītēm katrā - maksāja katrs iepakojums apmēram 60 santīmus.
sula gatava vārīšanai

Gatavošanās procesā no cukura, pusglāzes ķiršu kompota sulas un citronskābes katliņā uzvāra sīrupu un apmēram 10 minūtes karsē to nemaisot.









Uzbriedinātais želantīns

Pa to laiku želantīnu pārlēju ar otru pusglāzi ķiršu kompota sulu un atstāju uzbriest.










Šķīdinu želantīnu


Tad sīrupu necēlu no uguns, iemaisīju uzbriedināto želantīnu un maisīju kamēr tas izšķīst. 










Mans foršais palīgs pašrotējošais mikseris darbībā


Masu vēl karstu kūlu ar mikseri kādas 15 minūtes stingrās putās. Pateicoties mikserim, kuram ir statīvs, kas pats griežas un kuļ, šī procesa laikā varēju ielikt olu kastītēs sagatavotās vafeļu glāzītes. 








Šādi sagatavoju olu kastītes kā vafeļu statīvus

Jau iepriekš olu kastītēs iedobumiņos izgriezu mazus caurumiņus, lai tur varētu ievietot vafeļu glāzītes. Nogriezu arī vāku un noliku to kastītes apakšā. Ar pāris zobu bakstāmajiem kociņiem katrā galā savienoju augšu ar apakšu kopā un vafeļu statīva kastītes ir gatavas. 





No bordo sarkanas līdz rozā krāsai - ņammm . . .



Gatavu sakulto zefīra masu ar karoti lēju iekšā vafeļu glāzītēs un liku statīvā un ledusskapī iekšā. Vēl katrā glāzītē ieliku vienu ķirsi no kompota. 









Pirms ķirsīšiem un ledusskapī likšanas


Gatavie zefīri sanāca visām 20 vafeļu glāzītēm un to, kas palika vēl pāri, ātri notiesājām turpat uz vietas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru